Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 14:00

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας έως 39 βαθμούς και βοριάδες έως 7 μποφόρ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας έως 39 βαθμούς και βοριάδες έως 7 μποφόρ

Ο καιρός αναμένεται να γίνει πιο ζεστός τις επόμενες μέρες με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 39 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ σήμερα οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε πως ενισχυμένοι αναμένονται να είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με την έντασή τους να φτάνει κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ.

Μάλιστα, οι ριπές θα ξεπερνούν κατά τόπους τα 70 – 80 χλμ/ώρα σε περιοχές όπως η Ανατολική Στερεά, οι Βόρειες Κυκλάδες, τα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου και η Κρήτη.

Επίσης, όπως αναφέρει το newsbeast, ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου έκανε ανάρτηση στο Facebook, σημειώνοντας στη λεζάντα:

«Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Iουλίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!».

Στην ανάρτηση περιείχε ένα γράφημα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας την εβδομάδα που ακολουθεί και φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.