Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:00

Άστατος ο καιρός της Παρασκευής - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Άστατος ο καιρός της Παρασκευής - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Την Παρασκευή από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται βροχές στο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στο βόρειο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, και στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες, ενώ η παροδική συννεφιά κατά τόπους, φαίνεται να παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 33 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, έως 35, τοπικά 36 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά μας οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν όμως σταδιακά σε δυτικούς 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 3-5 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο του Mega