Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 16:10

Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες στη Σάμο (βίντεο)

Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες στη Σάμο (βίντεο)

Ναυάγιο με δύο νεκρούς είχαμε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Νησάκια βόρεια της Σάμου, όταν από πλαστική λέμβο στην οποία επέβαιναν 24 άτομα κατά δήλωση τους, δύο άτομα έπεσαν στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγούν μία γυναίκα και ένας άνδρας.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή της λέμβου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης που σταθμεύει στην Σάμο, το ποίο περισυνέλλεξε 22 αλλοδαπούς και στην συνέχεια εντόπισε και ανέσυρε τις δύο σωρούς. Πρόκειται για 20 άντρες και δύο γυναίκες.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12 το βράδυ και όλες οι προσπάθειες του Λιμενικού ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Και οι 22 άνθρωποι που περισυνέλλεξε το λιμενικό είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σάμου και στην συνέχεια θα μεταφερθούν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή.

Μετά από την προανάκριση συνελήφθη ένα άτομο, υπήκοος Αιγύπτου, ως ύποπτο για τη διακίνηση των μεταναστών. Θα μεταφερθεί στο πλαίσιο του αυτοφόρου, ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν πολλαπλασιαστεί οι απόπειρες τούρκων διακινητών να μεταφέρουν στα νησιά του Β. Αιγαίου παράτυπους μετανάστες. Χρησιμοποιούν λέμβους με υπερβολικό φορτίο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις καιρικές συνθήκες, με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Πηγή: ertnews.gr