Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 16:58

Πακιστανός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη Λέσβο

Ο Πακιστανός ανέβηκε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού και απειλούσε να βάλει τέλος στο δράμα που ζει - Φώναζε για την ελευθερία του αλλά και την μη επαναπροώθηση του στην Τουρκία.

Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο κράτησης μεταναστών Μόρια στη Μυτιλήνη, μετά και την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε να κάνει μετανάστης. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lesvospost.com, πρόκειται για έναν Πακιστανό άνδρα ο οποίος ανέβηκε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο και απειλούσε να βάλει τέλος στο δράμα που ζει. Ανεβασμένος στον στύλο φώναζε για την ελευθερία του αλλά και την μη επαναπροώθηση του στην Τουρκία.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου κράτησης καθώς και πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον μετανάστη να προβεί στο μοιραίο, στόχος που τελικά επετεύχθη. 

Στο μεταξύ συνεχίζεται από μικρή ομάδα μεταναστών, κυρίως από το Πακιστάν, η καθιστική διαμαρτυρία που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

Πηγή: protothema.gr