Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 08:23

Νέα μέτρα – Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα επιδοτηθούν - Τι ισχύει για φυσικό αέριο

Γράφτηκε από την
Νέα μέτρα – Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα επιδοτηθούν - Τι ισχύει για φυσικό αέριο

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις


Νέο πλέγμα μέτρων στήριξης των νοικοκυριών για να αναχαιτιστεί η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Νέα μέτρα – Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σκρέκας, σημείωσε πως η απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών με 30 ευρώ τη μεγαβατώρα (έκπτωση 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό), διπλασιάζεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει απευθείας κρατική επιδότηση της τάξεως των 18 ευρώ το μήνα για μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες.

Επιπλέον, η ΔΕΗ θα αναλάβει επιπλέον στήριξη για να καλύψει για το διάστημα κατανάλωσης μεταξύ 300-600 κιλοβατώρων το μήνα, αν και ξεκαθάρισε ότι για νοικοκυριά με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες το μήνα η επιβάρυνση δε θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ.


Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, η στήριξη ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Άρα η μηνιαία επιδότηση διαμορφώνεται στα 24 ευρώ το μήνα για να μη δουν αύξηση στους λογαριασμούς του τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τι αλλάζει για τους καταναλωτές φυσικού αερίου
Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ΔΕΠΑ, προωθείται έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας για όλα τα νοικοκυριά και δίνεται η δυνατότητα στην Επιχείρηση να συνεργαστεί με ιδιώτες να τους διαθέσει φυσικό άεριο με επιπλέον έκπτωση και αυτή την έκπτωση να την περάσουν απευθείας στα νοικοκυριά.

Πηγή: ethnos

 

 


NEWSLETTER