Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 18:23

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στην ακρίβεια του ρεύματος (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στην ακρίβεια του ρεύματος (βίντεο)

Την υψηλότερη τιμή μεγαβατώρας στην Ευρώπη κατέγραψε και σήμερα η χώρα μας αγγίζοντας τα 242 ευρώ όταν, ενδεικτικά, στη Γερμανία είναι στα 145 ευρώ, στην Τσεχία στα 146, στο Βέλγιο στα 165, στη Γαλλία στα 173 και στην Πολωνία στα 104 ευρώ.

Συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβριο, φέτος η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 189% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στα 134,7 € / MWh από 46,6 € / MWh που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η αύξηση αναμένεται να αποτυπωθεί και στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία αν γίνει η αναγωγή σε επιβάρυνση όσον αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής προκύπτει ότι «φουσκώνει» ο λογαριασμός περίπου κατά 11 με 12 λεπτά ανά kwh. Η εκτόξευση των τιμών συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα αν διατηρηθεί αυτή η κατάσταση, να αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες οι επιβαρύνσεις των νοικοκυριών.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει την επιδότηση την οποία οι καταναλωτές θα δούνε στον λογαριασμό τους με την ένδειξη «πίστωση ταμείου ενεργειακής μετάβασης» με πλαφόν, όμως, στις 300 κιλοβατώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπολογίζεται στα 18 ευρώ το μήνα. Όμως, η μεγάλη επιβάρυνση θα προκύψει για τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψουν τη θέρμανση καθώς η κατανάλωση θα ανέβει πάνω από το όριο των 300 κιλοβατώρων.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER