Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 18:54

Gazprom: Νέα μείωση της παροχής αερίου στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Gazprom: Νέα μείωση της παροχής αερίου στην Ευρώπη

Ο πόλεμος νεύρων στο ενεργειακό συνεχίζεται με την Gazprom να ανακοινώνει τη Δευτέρα περαιτέρω μείωση της ροής αερίου προς την Ευρώπη.

Η Gazprom συνεχίζει με...αμείωτη ένταση τα ενεργειακά καψόνια στην Ευρώπη.

Οπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας από την Τετάρτη θα "κατεβάσει" στο μισό τη συνολική ικανότητά (από το 40% στο 20%) επικαλούμενος εργασίες συντήρησης.


Σε απόλυτα νούμερα η παροχή του φυσικού αερίου από την προσεχή Κυριακή θα μειωθεί στα 33.000.000 κυβικά μέτρα, αριθμός αν μην τι άλλο πολύ μικρός για τις ευρωπαϊκές ενεργειακές ανάγκες.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για περισσότερες αναταράξεις, περιλαμβανομένης και μιας πλήρους διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου. Προς το παρόν, η Ρωσία προμηθεύει μόνο εν μέρει φυσικό αέριο ή καθόλου, σε 12 κράτη μέλη της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο: μια πλήρη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου, αργά ή γρήγορα. Ακόμη και κράτη μέλη που αγοράζουν ελάχιστο ρωσικό φυσικό αέριο δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις επιπτώσεις μιας πιθανής διακοπής της ροής στην εσωτερική μας αγορά" τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην πράξη αυτό θα οδηγήσει σ' ένα μοντέλο... οικονομίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα έτσι ώστε να πιαστεί και το 15% της μείωσης κατανάλωσης που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER