Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 15:44

Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιέχει (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιέχει (Βίντεο)

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μίλησε το πρωί της Κυριακής (3/12) για το καλάθι των Χριστουγέννων στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, το καλάθι των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει 13 με 14 Δεκεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη (13/12) και θα περιέχει σοκολάτες, τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

«Το πρόβλημα είναι το εξής ότι συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος για τις τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ» σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι φέτος βλέπουμε μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.

 


NEWSLETTER