Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:40

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Κατέθεσαν προσφυγές κατά του νέου φορολογικού νόμου στο ΣτΕ (βίντεο)

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Κατέθεσαν προσφυγές κατά του νέου φορολογικού νόμου στο ΣτΕ (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης του νέου φορολογικού νόμου.

Κατατέθηκαν σήμερα, Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτήσεις ακυρώσεως του φορολογικού νόμου 5073/2023, με την οποία θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων ζητάει από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, να ακυρωθεί ο τρόπος θεσμοθέτησης του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας συγκεντρώθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και έμποροι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νόμου.

Μετά την κατάθεση, αντιπροσωπεία, υπό τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό, επισκέφθηκε την πρόεδρο του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα και ζήτησε οι αιτήσεις ακύρωσης να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Μετά την κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως ο κ. Βερβεσός δήλωσε:

«Για μας είναι αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά το ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διάλογος, εξ αρχής, με τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στα δικαστήρια και στην κοινωνία».

Για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να καταθέσουμε την προσφυγή έναντι ενός άδικου νόμου. Έναν νόμο με τον οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση σπρώχνει προς το κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο νόμος αυτός θα καταπέσει ως αντισυνταγματικός αλλά κυρίως ο αγώνας μας είναι η σωτηρία των επιχειρήσεων, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε μία χώρα στην οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λείπουν από την οικονομία. Είναι ένας αγώνας λοιπόν για να επιβιώσουν όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά οι οικογένειες όλων αυτών, γιατί θυμίζω ότι στη χώρα μας το 90% των επιχειρήσεων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις».

Περισσότερα στο news247.gr