Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 15:15

Ελαιόλαδο: Κυβερνητικό «μπλόκο» στα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ (Βίντεο)

Ελαιόλαδο: Κυβερνητικό «μπλόκο» στα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ (Βίντεο)

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει προσωρινά τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο.

«Δεν ευσταθούν οι πληροφορίες αυτές. Η κυβέρνηση σε συνέχεια των 50 μειώσεων ή καταργήσεων φόρων της πρώτης 4ετιας έχει προχωρήσει σε μια σειρά μειώσεων των φορολογικών συντελεστών όπως η αύξηση του αφορολόγητου και μια σειρά μειωμένων ΦΠΑ που μονιμοποιήθηκαν όλοι πλην ενός του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση φοροαπαλλαγών γιατί όπως έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες με την προσωρινή μείωση ΦΠΑ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια το μέτρο αυτό δεν έφτασε στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ισπανία. Το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι όταν θα επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στο προηγούμενο ποσοστό θα έχουμε αύξηση για τους καταναλωτές».

Για 4ο συνεχόμενο μήνα έχουμε μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων. Έχουμε χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και είναι μια μάχη που συνεχίζουμε να την δίνουμε με μέτρα που ξέρουμε ότι θα αποδώσουν. Αυτό που ακούγεται και γράφεται δεν ισχύει.

Δείτε το βίντεο του ANT1: