Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 18:11

Γ. Κατρούγκαλος: Έχουμε τη βούληση να επιλύουμε θέματα τα οποία χρονίζουν

Γράφτηκε από την
Γ. Κατρούγκαλος: Έχουμε τη βούληση να επιλύουμε θέματα τα οποία χρονίζουν

Η κυβέρνηση υπηρετεί την εθνική θέση που διαμορφώθηκε το 2007 για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Έσπευσε, ταυτόχρονα, να σημειώσει πως «περιμένουμε και τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο», τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να επιλύει θέματα τα οποία χρονίζουν και να μην παραδίνεται στο τέλμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε την ανάγκη «να ευνοήσουμε μία ενιαία επωφελή, εθνικά συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές, λύση».

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή δέσμευση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός, να μετονομάσει το αεροδρόμιο και την κεντρική λεωφόρο των Σκοπίων, είπε πως είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι προφανώς το τελικό και υπογράμμισε πως αυτό που αποφασίστηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών είναι να γίνει από εδώ και πέρα ένας οδικός χάρτης.

«Θέλαμε επιβεβαίωση των προθέσεων της άλλης πλευράς να προχωρήσει σε ουσιαστική συζήτηση και να μετουσιώσει στην πράξη δηλώσεις καλών προθέσεων αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού. Είναι ένα πρώτο βήμα, δεν είναι προφανώς το τελικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER