Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:30

Β. Λεβέντης: Ο λαός μίλησε και είναι σαφές ότι δεν θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία

Γράφτηκε από την
Β. Λεβέντης: Ο λαός μίλησε και είναι σαφές ότι δεν θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία

«Το συλλαλητήριο που έγινε χθες στην Αθήνα ήταν μεγάλο και σε όγκο και σε παλμό. Ήταν λάθος της κυβέρνησης που επιχείρησε να το υποβαθμίσει» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίκης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν πιστεύει στα συλλαλητήρια».

Αλλά «εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί, ενάμιση μήνα τώρα, ένα κλίμα ότι έχουμε κουραστεί με το θέμα των Σκοπίων, περίπου 150 κράτη έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία τα Σκόπια, και δεν μας βγάζει πουθενά να συνεχίσουμε να αρνούμαστε. Αυτό το κλίμα είναι κλίμα υποτέλειας, ηττοπάθειας, να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο λαός μίλησε και είναι σαφές ότι δεν θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία», όμως, τόνισε πως «υπάρχουν τρία κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ που με ευκολία παραδίδει το όνομα αρκεί να πληρούνται άλλοι κανόνες, υπάρχει η κ. Γεννηματά που επίσης παραδίδει με ευκολία την ονομασία, και υπάρχει η ΝΔ που αυτή είναι μισή-μισή, άλλοι λέγανε να πάνε στα συλλαλητήρια και άλλοι λέγαν όχι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER