Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:40

Αλ. Φλαμπουράρης: Το στοίχημα που έχουμε, σαν κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι να κερδίσουμε μαζί

Γράφτηκε από την

Με τοποθέτηση για τους όρους που λειτουργεί η οικονομία και η ανάπτυξη μέσα από το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και τον ρόλο της Αριστεράς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε την ομιλία του στο 9ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φλαμπουράρης έθεσε το ρητορικό ερώτημα εάν έχει ρόλο να διαδραματίσει η Αριστερά, σημειώνοντας πως η απάντηση είναι εύκολη και έρχεται αυθόρμητα.

«Ουσιαστικά αυτή η επιλογή ακυρώνει το ρόλο της Αριστεράς, αφήνοντας τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα χωρίς πολιτική εκπροσώπηση» είπε για να συμπληρώσει με νόημα: «η άλλη επιλογή είναι να προσπαθήσουμε να εισχωρήσουν μετά από δική μας επιμονή, μέσα από ισχυρούς κοινωνικούς αγώνες και εναλλακτικές προτάσεις, στοιχεία που μπορεί να διαφοροποιούν το περιεχόμενο τους προς το καλύτερο».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση «η αναστήλωση του ετοιμόρροπου οικοδομήματος που μας παραδόθηκε» και πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών καθώς και τους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας ώστε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να ανακτήσουν το δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ