Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 13:20

Α. Γεωργιάδης: Η ΝΔ χρειάζεται την εμπειρία των παλαιοτέρων με τον ενθουσιασμό των νεότερων

Γράφτηκε από την
Α. Γεωργιάδης: Η ΝΔ χρειάζεται την εμπειρία των παλαιοτέρων με τον ενθουσιασμό των νεότερων

«Υπέρ της λελογισμένης ανανέωσης» της ΝΔ τάσσεται στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς «πώς οραματίζεται την ανανέωση της ΝΔ». «Τα κόμματα για να προχωρούν, θέλουν καινούργιους και παλιούς» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πει ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές, εφόσον το επιθυμούν, θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές».

Αναφερόμενος σε στελέχη άλλων πολιτικών χώρων που τυχόν θελήσουν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «η ΝΔ μπορεί να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της κάθε άξιο Έλληνα» και διευκρινίζει ότι «εάν είναι άξιοι και συμφωνούν με τις δικές της αξίες θα μπορούσαν να έρθουν στα ψηφοδέλτιά της χωρίς να τους βάζουμε πολιτικό πρόσημο».

Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν θυμάμαι, ποτέ στο παρελθόν, να είχαμε εθνικές και δημοτικές εκλογές την ίδια μέρα» και χαρακτηρίζει την παραπάνω επιλογή «καταστροφική». Πάρα ταύτα υποστηρίζει ότι «η ΝΔ έχει τόσους πολλούς ψηφοφόρους και άξια στελέχη που μπορεί να κάνει ταυτόχρονα εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και συνδικαλιστικές εκλογές».

Ερωτηθείς «αν συμφωνεί με την υπόδειξη, μέσω άρθρου, του Αντώνη Σαμαρά ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι ό κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ», ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός «πήρε τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τα έκανε άρθρο».

Αναφερόμενος στην οικονομία, λίγο πριν την ημερομηνία λήξης του προγράμματος, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα που εξελέγη με το σύνθημα της σκληρής διαπραγμάτευσης και το αντιμνημόνιο έχει παραχωρήσει, αμαχητί στους Ευρωπαίους όλες τους επιθυμίες».

Μιλώντας για τη εν εξελίξει διαπραγμάτευση της χώρας μας με την ΠΓΔΜ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει: «Εάν η Ελλάδα μπορεί να έχει σήμερα μοχλούς πίεσης το χρωστάει τον Κώστα Καραμανλή» και σημειώνει ότι η ΝΔ «θα δει τη συνολική συμφωνία» και θα κρίνει.

Τέλος, απαντώντας στα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί τελευταία και αφορούν δική του off-shore, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ουδέποτε είχα off-shore στη ζωή μου» και σημειώνει ότι «προχωρά σε μηνύσεις και αγωγές σε όσους συνεχίσουν να διακινούν αυτή τη συκοφαντία».


NEWSLETTER