Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 14:10

Τον Δημ. Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ως τον «Ρασπούτιν» ο Αντ. Σαμαράς

Γράφτηκε από την

Τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατονομάζει ως τον «Ρασπούτιν» ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Ο λεγόμενος "Ρασπούτιν" είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον «Ρασπούτιν».

«Δεν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συμβούλιο είναι. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρυβόμαστε», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Εξάλλου, χαρακτηρίζει την υπόθεση Νovartis «άθλια και σκοτεινή», επισημαίνοντας: «Τη μήνυσή μου τη χειρίστηκε ο κ. Αγγελής. Αρχικά την έθεσε στο αρχείο. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία ο κ. Αγγελής κατάλαβε αυτά τα οποία κατήγγειλα εξαρχής. Γι΄ αυτό και ανασύρει τη μήνυσή μου, όπως και των κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου. Και με τις αναφορές του που διαβάζω καταγγέλλει "σημεία και τέρατα"! Πρέπει να ερευνηθούν λοιπόν όλα! Με διαφάνεια και ειλικρίνεια. Μέχρι τέλους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ