Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 08:28

6 νέοι βουλευτές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Οι έδρες ανά νομό

Γράφτηκε από τον

 

Εξι νέα πρόσωπα εξελέγησαν βουλευτές για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ακόμα 2 επιστρέφουν στη Βουλή μετά από κάποιο διάστημα απουσίας.

Παράλληλα 10 βουλευτές επανεξελέγησαν.

Ειδικότερα οι 18 έδρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατανέμονται ως εξής:

Στην Αργολίδα οι 3 έδρες κατανεμήθηκαν από μία σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Στη ΝΔ επανεξελέγη ο πρώην υπουργός Γιάννης Ανδριανός και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Γκιόλας, ενώ στο ΚΙΝΑΛ εξελέγη ο Ανδρέας Πουλάς, που πήρε τελικά την έδρα από τον πρώην υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Στην Αρκαδία δεν υπήρξε αλλαγή προσώπων, καθώς επανεξελέγησαν για τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσης, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπαηλιού και για το ΚΙΝΑΛ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην Κορινθία καταλαμβάνει 3 έδρες η ΝΔ και μία ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα για το κυβερνών κόμμα επανεκλέγεται ο Χρίστος Δήμας, επανέρχεται στη Βουλή ο Νίκος Ταγαράς και για πρώτη φορά εκλέγεται η Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ επανεξελέγη ο Γιώργος Ψυχογιός.

Στη Λακωνία 2 έδρες εξασφάλισε η ΝΔ με την επανεκλογή του Θανάση Δαβάκη και την πρώτη εκλογή του Νεοκλή Κρητικού, ενώ την 1 έδρα του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ξανά ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί, παρά την 1η θέση που κατέλαβε στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Τέλος να θυμίσουμε ότι στη Μεσσηνία η ΝΔ έλαβε 4 έδρες, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επανεκλέγεται αυτομάτως χωρίς σταυρό, τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο να επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα και τους Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά να εκλέγονται για πρώτη φορά. Την 1 έδρα του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο τέως υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, που εκλέγεται και αυτός με τη σειρά του για πρώτη φορά βουλευτής.