Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 09:12

Τα «δυνατά χαρτιά» ΣΥΡΙΖΑ: Πανδημία και αστυνομική βία

Γράφτηκε από την
Τα «δυνατά χαρτιά» ΣΥΡΙΖΑ: Πανδημία και αστυνομική βία

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και η αγανάκτηση του κόσμου για τα μέτρα περιορισμού και την αστυνομική βία αποτελούν τα σημεία στα οποία δίνει βάρος στην αντιπολιτευτική του γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου σηκώνουν τους τόνους όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία υποστηρίζοντας πως «έναν ολόκληρο χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας τα νοσοκομεία στην Αττική παραμένουν ανοχύρωτα», σημειώνοντας πως «πλέον χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν» και πως «η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προλάβει την κατάσταση».

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ασκούν σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «θα μπορούσε να έχει προλάβει την σημερινή ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στα νοσοκομεία, όπου ασθενείς με οξυγόνο βρίσκονται στους διαδρόμους» και τονίζουν πως «το μόνο που έκανε έναν χρόνο τώρα είναι να επιβάλει μέτρα περιορισμού και να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες».

Δημοκρατία και … αστυνομοκρατία
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αίτημα του για συζήτηση στη Βουλή με θέμα την δημοκρατία και ανεβάζει τους τόνους όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν», ενώ σε δήλωση του την Κυριακή τόνισε: «Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων».

Παράλληλα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να καταθέσει αίτημα στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ερευνηθούν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου οι πολίτες πλέον δεν αισθάνονται «ασφάλεια» από την παρουσία της αστυνομίας και σημείωναν πως αυτό «αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνοντας πως «έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη απέναντι στην αστυνομία και αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση».

Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER