Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 20:30

Λίστα Πέτσα: Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες

Γράφτηκε από την
Λίστα Πέτσα: Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες

Από τον περασμένο μήνα βρίσκονται στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για την αποκαλούμενη "λίστα Πέτσα". Διευκρινίσεις για την πορεία της έρευνας δίνουν δικαστικές πηγές.

Απαντήσεις στις τοποθετήσεις περί «αδράνειας» της δικαιοσύνης σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το «φως» για τις «λίστες Πέτσα» δίνει η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η οικονομική εισαγγελία ερευνά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. Αντίστοιχα, σχετικά μετά τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε να κάνει την κατανομή των κονδυλίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του δημοσίου. Κι αυτό γιατί στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Τέλος, τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER