Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 09:55

Ενδιαφέρον για την περιοχή της Πύλου από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη

Γράφτηκε από την
Ενδιαφέρον για την περιοχή της Πύλου από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη

 

Στην Πύλο βρέθηκε το Σάββατο ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, καθώς πραγματοποιεί διακοπές με την οικογένειά του στο W Costa Navarino.

Συνοδευόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα. Μαζί ήταν και ο φιλέλληνας πρώην γερουσιαστής Αλ ντ’ Αμάτο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρέσβη για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου και προσέφερε δώρα που σχετίζονται με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Ο πρέσβης μιλώντας ελληνικά (όπως και όλη η οικογένεια), εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στην Πύλο στις 20 Οκτωβρίου, στην επέτειο της ναυμαχίας, έδειξε ενδιαφέρον για την περιοχή και δήλωσε ενημερωμένος για την ιστορία και τη μεγάλη κι ελκυστική ακτογραμμή του δήμου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσούνης με τον Αντ. Σαμαρά και τον δήμαρχο πήγαν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, σε κατάστημα κάτω από τον εντυπωσιακό πλάτανο, όπου η παρέα μεγάλωσε και χαιρέτισαν ντόπιους κι επισκέπτες. Στην παρέα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο τέως δήμαρχος - γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.


NEWSLETTER