Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 17:30

Κεραμέως: Θλίβομαι που δεν υπήρξε ομόφωνη καταδίκη για την επίθεση στην τράπεζα θεμάτων (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Έντονη συζήτηση και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια.

«Σκοτεινοί εγκέφαλοι, αρρωστημένα μυαλά, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να προκαλέσουν μια αναστάτωση, ένα χάος στη χώρα. Δεν το πέτυχαν», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλο χτύπημα, άντεξε η χώρα, άντεξε το σύστημα, το κρίνω εκ του αποτελέσματος με την έννοια ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις της γ’ Λυκείου. Δεν ξέρω αν είχε πολιτική στόχευση, τα θύματα ήταν τα παιδιά μας».

«Θλίβομαι…»

«Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα, είναι για το έλλειμα ομοψυχίας που υπήρξε. Θλιβερό ότι δεν υπήρξε ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα, δεν ακούσαμε μια ξεκάθαρη καταδίκη», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι παρόμοιες επιθέσεις, μικρότερου μεγέθους, συμβαίνουν καθημερινά αλλά αποκρούονται.

«Ήταν πρωτοφανές, η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στα χρονικά. Υπήρχαν φίλτρα, αν δεν υπήρχαν, δε θα μιλήσουμε για ολοκλήρωση των εξετάσεων. 9 στα 10 σχολεία δώσανε εν τέλει εξετάσεις».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η ίδια τόνισε ότι το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων είναι τελείως διαφορετικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγεί.

«Καταδικαστέες οι δηλώσεις Ψαριανού»

Η ίδια αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υποψηφίου με τη ΝΔ βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των καθηγητών.

«Είναι καταδικαστέες δηλώσεις, έδωσε εξηγήσεις».

«Πλούσια προεκλογική περίοδος»

Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής, τόνισε:

«Αποκαλύπτονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προθέσεις τους. Η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ένα πλήρες, κοστολογημένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται για το ποιος θα βάλει περισσοτέρους φόρους».