Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 12:45

Γεωργιάδης για τα απογευματινά χειρουργεία: Δουλειά μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γεωργιάδης για τα απογευματινά χειρουργεία: Δουλειά μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών (Βίντεο)

Για το θέμα των απογευματινών χειρουργείων μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν θα κάνει ο ίδιος γιατρός τα χειρουργεία το πρωί και το απόγευμα.

Τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται σε επίπεδο κλινικής. Η κλινική έχει ομάδα χειρουργών και αναισθησιολόγων. Όποιοι κάνουν απογευματινά χειρουργεία θα κάνουν βάρδιες.

Δεν θα παραβιάσουμε τους όρους εργασίας και τα ωράρια που ορίζει η ΕΕ, αυτό είναι σαφές, θα ήταν απαράδεκτο κάτι τέτοιο. Για να μπορεί μια κλινική να κάνει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να είναι ίδιος αριθμός με παλαιότερα και στο σύνολο και στην σοβαρότητα των επεμβάσεων των πρωινών χειρουργείων που γίνονται, θα υπάρχει έλεγχος για αυτό.

Η Ενιαία Λίστα ρυθμίζει τον χρόνο και τον αριθμό των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία. Ενδεικτικά, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στην Θεσσαλονίκη, που έχει την μεγαλύτερη αναμονή στην χώρα, θα συμμετέχει στα απογευματινά χειρουργεία όπως μας δήλωσε, είναι και αυτό σημαντικό», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας για το κόστος των χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι: «ακολουθούμε το μοντέλο αποζημίωσης των ασφαλιστικών εταιρειών. Χωρίσαμε τα περιστατικά σε 6 κατηγορίες βαρύτητας, με μέγιστη επιβάρυνση για τον ασθενή τα 2.000 ευρώ. Θα γίνονται δωρεάν χειρουργεία το απόγευμα σε όσους έχουν τις μεγάλες αναμονές και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος, μέσω προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Αλλά και αυτός που δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή και δεν θέλει να επιβαρυνθεί, θα χειρουργηθεί πιο γρήγορα, αφού θα μειωθεί η αναμονή, καθώς πολλοί θα πάνε στα απογευματινά χειρουργεία».


NEWSLETTER