Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 10:32

Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος (βίντεο)

Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος (βίντεο)

Το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας ανέτρεψε την απόφαση για υφ’ όρων απόλυση του πρωτοδίκως καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας έλαβε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τελικά επιστρέφει στη φυλακή.

Το αρμόδιο συμβούλιο που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ’ όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντα επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών κατέληξαν επί της ουσίας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό -κατά το αρμόδιο συμβούλιο- φαίνεται και από την αρθρογραφία του μετά την καταδίκη του ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, μιλώντας για πολιτικές διώξεις σε βάρος του.

Με το επίμαχο βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εκτός αυτής. Είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Πηγή: news247.gr