Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 10:51

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από Κωνσταντινόπουλο

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από Κωνσταντινόπουλο

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη», αναφέρει στην επιστολή του και ζητά επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας: «Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην επιστολή του κάνει λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής ανοίγει και το θέμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ζητεί άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος και επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν στο κόμμα –«και καλώς υπάρχουν»- πρόσωπα με ηγετικές φιλοδοξίες.

«Φίλες και φίλοι. Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια. Όχι με υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική. Μόνο τότε θα δούμε καθαρά πλέον το μέλλον της παράταξης. «ΚΚΕ του Κέντρου» ή Κυβερνητική πρόταση που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και θα γίνει πλειοψηφία», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα στο www.protothema.gr