Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 13:01

Ανασχηματισμός: Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Αύριο το νέο υπουργικό (Βίντεο)

Ανασχηματισμός: Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Αύριο το νέο υπουργικό (Βίντεο)

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πλέον γεγονός.

Η απόφαση είχε ληφθεί στη Νέα Δημοκρατία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παύλο Μαρινάκη και όπως φάνηκε η ευρωκάλπη «τιμώρησε» υπουργούς που είχαν στα χέρια τους «καυτά» χαρτοφυλάκια.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως, που μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κώστας Τσιάρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ακόμη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλαβε ο Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ νέος υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι ο Χρίστος Δήμας.

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε ο Βασίλης Σπανάκης (καταργώντας, έτσι, τη θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών), o Ιάσωνας Φωτήλας τοποθετήθηκε υφυπουργός στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Έρευνα και την Καινοτομία η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής ανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.

Επίσης, ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε το υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη.

Εκτός υπουργικών θέσεων της κυβέρνησης βρέθηκαν οι Δόμνα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Λευτέρης Αυγενάκης και Χάρης Θεοχάρης.

Δείτε το βίντεο του Mega: