Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 15:07

Τσακνής: 7.520 ευρώ και όχι 50.000 κοστίζει κάθε εκπομπή του Μπέζου στην ΕΡΤ

Γράφτηκε από την
Τσακνής: 7.520 ευρώ και όχι 50.000 κοστίζει κάθε εκπομπή του Μπέζου στην ΕΡΤ

Μετά το πλήθος δημοσιευμάτων για την εκπομπή που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ και τις δηλώσεις του ίδιου για το κόστος της, που προκάλεσαν συζητήσεις, ο πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση, η οποία αποτελεί «εθνικό σπορ», από άγνοια ή από διατεταγμένη υπηρεσία -γεγονός το οποίο δεν έχει μεγάλη σημασία- έχει δηλητηριώδες αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η δήλωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 - 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια, με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού - παρουσιαστή» κατέληξε ο Δ. Τσακνής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER