Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 10:47

«Τιτανικός»: Το 2023 γιορτάζει τα 25 χρόνια από την προβολή της

Γράφτηκε από την
«Τιτανικός»: Το 2023 γιορτάζει τα 25 χρόνια από την προβολή της

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε χρόνων από την πρεμιέρα της πολυβραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Τιτανικός», η Disney θα διανείμει μία remastered βερσιόν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2023 σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline.

Ο συνεργάτης του Κάμερον, Τζον Λαντάου, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Νέα Ζηλανδία, προανήγγειλε τα νέα για την ταινία στην παρουσίαση της Disney στο CineEurope στη Βαρκελώνη.
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του διάσημου πολυτελούς πλοίου που βυθίστηκε το 1912 στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουΐνσλετ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον.
Το 1997, το κοινό την είδε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη και στην συνέχεια απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.
Είναι μια από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες ταινίες και συγκεκριμένα η 3η με εισπράξεις στο παγκόσμιο box office 2,2 δις. δολάριων. Από αυτά, τα 659,4 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική και τα υπόλοιπα από το εξωτερικό.
Σημειωτέον το «Avatar» του Κάμερον θεωρείται η κορυφαία ταινία όλων των εποχών παγκοσμίως.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER