Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 19:59

Park your Cinema: Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ

Γράφτηκε από την
Park your Cinema: Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ' τ' αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, το Park your Cinema συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), ενώ τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Park your Cinema κάθε Κυριακή στις 21.00

Το μέλλον και το άγνωστο δεν θα πάψουν να μας συναρπάζουν. Έχουν εμπνεύσει τα πιο ζωηρά πνεύματα της επιστημονικής φαντασίας με τρόπο πρωτόγνωρο. Ο κινηματογράφος ονειρεύεται διαρκώς τι υπάρχει εκεί μακριά και μας δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στις πιο ξέφρενες περιπέτειες, στις πιο απρόβλεπτες ιστορίες. Ξεκλειδώνει τη μαγεία, απαλύνει τους φόβους μας και μας ταξιδεύει σε απίθανους χρονικούς και γεωγραφικούς προορισμούς.

Μ' αυτή την ιδέα κατά νου, φέτος το καλοκαίρι στο Park your Cinema προβάλλονται ταινίες επιλεγμένες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βλέπουν το μέλλον ως συναρπαστική βόλτα στο άγνωστο: εμβληματικές ταινίες των 80ς και των 90ς (Παιχνίδια Πολέμου, Οι Άντρες με τα Μαύρα, H Μέρα της Μαρμότας, Οι Αρειανοί Επιτίθενται, Big, Jurassic Park, O Σιδερένιος Γίγαντας), αλλά και μεταγενέστερες (Ξαφνικά…30, Μετά την Επόμενη Μέρα, Wall-E, Interstellar, Μικρόκοσμος, Ready Player One).

Το πρόγραμμα προβολών για τον Ιούνιο, αναλυτικά, έχει ως εξής:

Κυριακή 04/06, 21.00, Ξέφωτο

Παιχνίδια Πολέμου (War Games)

ΗΠΑ, 1983

Σκηνοθεσία: Τζον Μπάνταμ

Σενάριο: Λόρενς Λάσκερ, Γουόλτερ Φ. Παρκς, Γουάλον Γκριν

Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μπρόντερικ, Άλι Σίντι, Ντάμπνι Κόλμαν

Ένα παιδί-θαύμα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδέεται άθελά του σε έναν απόρρητο υπολογιστή, ο οποίος ελέγχει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και, χωρίς να το αντιληφθεί, ο νεαρός ήρωας γίνεται υπεύθυνος για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορεί να πείσει τον υπολογιστή ότι ήθελε να παίξει απλώς ένα παιχνίδι; Μια πρωτότυπη και άκρως απολαυστική εφηβική περιπέτεια, βγαλμένη από την καρδιά των 80s, που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και στη δράση.

Κυριακή 11/06, 21.00, Ξέφωτο

Η Μέρα της Μαρμότας (Groundhog Day)

ΗΠΑ, 1993

Σκηνοθεσία: Χάρολντ Ράμις

Σενάριο: Ντάνι Ρούμπιν, Χάρολντ Ράμις

Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Άντι ΜακΝτάουελ

Ένας μετεωρολόγος καλείται να καλύψει ένα θέμα για μια μαρμότα που μπορεί να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για την τέταρτη χρονιά που παρακολουθεί το τοπικό έθιμο και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια να κρύψει την αγανάκτησή του. Όταν ξημερώνει η «επομένη», ανακαλύπτει ότι έχει εγκλωβιστεί στην ίδια μέρα, η οποία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Αρχικά, χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία προς όφελός του ώσπου συνειδητοποιεί ότι είναι καταδικασμένος να ζει για την υπόλοιπη αιωνιότητα στο ίδιο μέρος, βλέποντας τους ίδιους ανθρώπους και κάνοντας τα ίδια πράγματα. Μέχρι που θα ανακαλύψει τη λύτρωση στη συμφιλίωση με το πέρασμα του χρόνου. Μια εμβληματική και αξέχαστη κωμωδία για την έννοια και τις διαστάσεις του χρόνου, για τη μοναδικότητα της κάθε στιγμής, για την περιπέτεια του έρωτα.

 

Park your Cinema Κids κάθε Σάββατο στις 21.00

Οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ.

Σάββατο 03/06, 21.00, Ξέφωτο

Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι (Captain Sabertooth and the Magic Diamond)

Nορβηγία, 2019

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μοουμ Ον

Σενάριο: Τέργιε Φορμόε, Κάρστεν Φούλου

Με τις φωνές των: Κίρε Χόγκεν Σίντνες, Λέοναρντ Βάλεστραντ Ίκε, Τομπάιας Σάντελμαν

Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη; Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 10/06, 21.00, Ξέφωτο

Tα Στρουμφάκια 2 (Smurfs 2)

ΗΠΑ, 2013

Σκηνοθεσία: Ράτζα Γκοσνέλ

Σενάριο: Κάρεϊ Κερκπάτρικ, Ντέιβιντ Ρον, Τζέι Σέρικ, Τζ. Νέτιβιντ Στεμ, Ντέιβντ Ν. Γουίς

Με τους Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μπρένταν Γκλίζον και τις φωνές των Κριστίνα Ρίτσι, Άλαν Κάμινγκ, 'Αντον Γιέλτσιν, Κέιτι Πέρι

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει, και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι, για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/ParkyourCinema2023 και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

ΑΠΕ

 


NEWSLETTER