Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 14:28

Φιάσκο για… Όσκαρ στο ΥΠΠΟ: Αποσύρονται 20 ελληνικές ταινίες από τη διαδικασία επιλογής

Φιάσκο για… Όσκαρ στο ΥΠΠΟ: Αποσύρονται 20 ελληνικές ταινίες από τη διαδικασία επιλογής

Απάντηση χωρίς απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το φιάσκο της οσκαρικής επιλογής, και αποχώρηση 20 ταινιών από τις “αδιαφανείς ενέργειες” της διαδικασίας.

Ύστερα από την αρχική ερώτηση-καταγγελία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, την ανακοίνωση 4 σωματείων που ζητούν εξηγήσεις για τις «μεθοδεύσεις που δεν τιμούν» το Υπουργείο, την παραίτηση ενός μέλους της επιτροπής για λόγους ευθιξίας, και την ανάρτηση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου που μιλά για «φιάσκο με φόντο την επιλογή της ελληνικής πρότασης για το Όσκαρ διεθνούς ταινίας», το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με ανακοίνωσή του στον ξεσηκωμό σύσσωμης της κινηματογραφικής κοινότητας.

Και το κάνει δίχως να απαντά σε κανένα από τα επί της ουσίας ερωτήματα που όλα τα παραπάνω άτομα και φορείς έχουν δικαίως θέσει.

Σε αντίδραση σε αυτή την ανακοίνωση, η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα ξεσηκώνεται: 20 από τις 23 ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσουν την χώρα στα Όσκαρ, αποσύρονται από την διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Περισσότερα στο news247.gr