Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 09:20

PS5 - Xbox Series X: Σενάρια για περιορισμένο stock μέχρι το 2023

Γράφτηκε από την

«Θολό» παραμένει το τοπίο αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των PS5 και Xbox Series X, καθώς το stock φαίνεται πως είναι περιορισμένο μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Toshiba φοβάται πως η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπάκια δε θα ξεπεραστεί ούτε μέσα στο 2022, κάτι που εκτός από τα δικά της προϊόντα επηρεάζει και τις gaming κονσόλες, τα smartphones, μέχρι και τα αυτοκίνητα -πρακτικά σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή έχει πάνω της ίχνος τεχνολογίας. «Η προμήθεια chips θα παραμείνει πολύ οριακή μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται πελάτες να μην εξυπηρετηθούν πλήρως μέχρι το 2023», δήλωσε ο Takeshi Kamebuchi, επικεφαλής για τα chips σε ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg κάνει ειδική αναφορά στις gaming κονσόλες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός άλλου υψηλόβαθμου στελέχους, οι κατασκευαστές μιλούν σε καθημερινή βάση με τους προμηθευτές, για να βεβαιωθούν πως οι παραγγελιές τους φτάνουν στις γραμμές παραγωγής όπως τους έχουν υποσχεθεί. Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μεγάλες αλλαγές στα εσωτερικά κυκλώματα των κονσολών, για να μειωθούν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή τους, κάτι που έχει αφήσει να εννοηθεί και στέλεχος του PlayStation στο παρελθόν.

Πάνω σε αυτό, ο Kamebuchi πρόσθεσε: «Οι κατασκευαστές των gaming κονσολών είναι μεταξύ των πελατών με τις μεγαλύτερες παραγγελίες και λυπάμαι πραγματικά για τον εκνευρισμό τους, αφού κανένας τους δεν είναι 100% ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή». Έτσι, τα προβλήματα στην αναζήτηση κονσόλας και κάρτας γραφικών θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμα.