Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 12:15

Xiaomi 14 Series: Επίσημα οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας (Βίντεο)

Xiaomi 14 Series: Επίσημα οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας (Βίντεο)

Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα τα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro για την αγορά της Κίνας, τις νέες ναυαρχίδες της που είναι μάλιστα οι πρώτες συσκευές στον κόσμο με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen3 και λειτουργικό σύστημα HyperOS.

Ο σχεδιασμός και των δύο μοντέλων θυμίζει αρκετά αυτόν της προηγούμενης γενιάς, με το μεγάλο camera module στο πίσω μέρος και το αλουμινένιο πλαίσιο, αλλά έχουν γίνει μικρές αλλαγές στις καμπύλες για να είναι πιο εργονομικός.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται S8 CSOT panel της TCL που προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα έως 3000nits και γεννά μεγάλες προσδοκίες. Για μια ακόμη φορά οι κάμερες ενισχύονται με φακούς Leica Summilux, ενώ το Pro μοντέλο διαφέρει για τον μεγαλύτερο θάλαμο κενού στο σύστημα ψύξης, τη μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης και το μεταβλητό διάφραγμα του κύριου αισθητήρα. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι και οι τιμές των δύο μοντέλων στην Κίνα, καθώς το Xiaomi 14 ξεκινά από μόλις 3999 yuan (περίπου 520 ευρώ) για την έκδοση 8GB + 256GB, ενώ το Xiaomi 14 Pro ξεκινά από τα 4999 yuan (περίπου 650 ευρώ) για την έκδοση 12GB + 256GB.

Όπως αναφέρει το techgear, προφανώς οι τιμές θα είναι υψηλότερες όταν έρθουν στην Ευρώπη.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QlpToRHb5M8}