Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 22:15

Samsung Galaxy S24 Series: Επίσημη παρουσίαση των AI ναυαρχίδων (Βίντεο)

H Samsung παρουσίασε τα τρία νέα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S24 στο πλαίσιο του Unpacked Event στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Τα τρία «έξυπνα» τηλέφωνα είναι -όπως αναμενόταν- τα Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ και Samsung Galaxy S24 Ultra, με κύρια αλλαγή την έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και το Galaxy AI.

Βελτιώσεις έχουμε και στους φακούς των καμερών με τη σταθεροποίηση, αλλά και τη φωτογράφιση που πλέον ενισχύεται και βελτιώνεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη θα εμπλέκεται σε διάφορες λειτουργίες των νέων συσκευών.

Αρχικά, στις φωνητικές κλήσεις θα προσφέρεται μετάφραση του συνομιλητή (αν είναι σε άλλη γλώσσα) σε πραγματικό χρόνο. Στο background η φωνή του θα μετατρέπεται σε κείμενο, θα μεταφράζεται και θα διαβάζεται στο αυτί σας στη γλώσσα που επιθυμείτε. Η λειτουργία αυτή δεν θα υποστηρίζεται αρχικά στα ελληνικά, αναφέρει το gazzetta. Παρόμοιας λογικής δυνατότητα θα υποστηρίζεται και στα γραπτά μηνύματα, όπου θα μπορείτε να βελτιώσετε το ύφος και το στιλ σας αυτόματα, με το πάτημα ενός πλήκτρου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να στείλετε ένα γραπτό μήνυμα σε συνεργάτη σας, μπορείτε να πληκτρολογήσετε αυτό που σκέφτεστε και στη συνέχεια να ζητήσετε από το Samsung Galaxy S24 σας να το βελτιώσει και να του δώσει συγκεκριμένο ύφος (πιο «επαγγελματικό», πιο «φιλικό» κοκ).

Στις φωτογραφίες θα προσφέρεται ενίσχυση και βελτιώσεις (όπως αφαίρεση αντανακλάσεων ή προσθήκη του εφέ πορτρέτου), καθώς και το generative edit. Με αυτό, θα μπορεί να ισιώσει πχ. μια φωτογραφία ή ένα αντικείμενό της ή να μεταφερθεί ένας άνθρωπος σε άλλο σημείο και να αλλάξει μέγεθος. Κάτι που μας έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η λειτουργία Circle to Search with Google που θα είναι αποκλειστική για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις νεές συσκευές της Samsung. Ο χρήστης θα μπορεί να κυκλώσει κάτι που βλέπει στην οθόνη του και στη συνέχεια το Google θα κάνει αναζήτηση με το περιεχόμενό της.

Οι οθόνες των νέων συσκευών είναι βελτιωμένες και φτάνουν στο peak της φωτεινότητάς τους τα 2600 nits (+40% από τα περσινά μοντέλα). Θα προσφέρουν adaptive ρυθμό ανανέωσης από 1-120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο, ενώ και τα τρία θα υποστηρίζονται και θα προστατεύονται από το Samsung Knox. Στα του σχεδιασμού, το Samsung Galaxy S24 Ultra είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς κατασκευασμένο από τιτάνιο. Τα δύο άλλα μοντέλα θα ξεχωρίζουν για τις πιο κυρτές άκρες. Τα Samsung Galaxy S24 θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στις 31 Ιανουαρίου και οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει ήδη προσφέροντας δωρεάν αναβάθμιση στο μοντέλο με τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Για παράδειγμα, αν προ-παραγγείλετε το Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB θα πάρετε το Samsung Galaxy S24 Ultra 1TB.

Οι τιμές των τριών νέων μοντέλων στην ελληνική αγορά θα είναι οι εξής:

Samung Galaxy S24 128GB: €949
Samung Galaxy S24 256GB: €999
Samung Galaxy S24+ 256GB: €1199
Samung Galaxy S24+ 512GB: €1319
Samung Galaxy S24 Ultra 256GB: €1499
Samung Galaxy S24 Ultra 512GB: €1619
Samung Galaxy S24 Ultra 1TB: €1859

Δείτε τα βίντεο του καναλιού in2mobile: