Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 14:45

Huawei Pura 70 Ultra: Πάει τη φωτογραφία σε… άλλο επίπεδο (Βίντεο)

Huawei Pura 70 Ultra: Πάει τη φωτογραφία σε… άλλο επίπεδο (Βίντεο)

Η Huawei συνεχίζει παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει να επενδύει στο χώρο των κινητών τηλεφώνων και μετά το Huawei P60 βάζει τη σειρά των premium μοντέλων της σε μια νέα εποχή.

Αντί για το Huawei P70, η εταιρεία προχωράει σε ολοκληρωτική αλλαγή ονόματος για τη σειρά που πλέον έρχεται ως Pura. To Huawei Pura 70 Ultra είναι το κορυφαίο της σειράς, αλλά το οποίο δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας (τουλάχιστον ακόμη). Το σασί του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και πολυμερές σιλικόνης στο πίσω μέρος που το κάνει πραγματικά μοναδικό στο χέρι. Το βάρος του φτάνει λίγο πάνω από τα 220 γραμμάρια και χαρακτηρίζεται από τα στρογγυλεμένα τελειώματα στο πάνω και κάτω μέρος και το πάχος στα 8.4 χιλιοστά.

Αυτό που ξεχωρίζει στο designe είναι το κομμάτι των καμερών, με το bump να εξέχει και να λειτουργεί με πολλούς τρόπους. Το τηλέφωνο προσφέρει προστασία από νερό και σκόνη κατά το IP68 και για την προστασία της οθόνης του, η Huawei έχει εφαρμόσει ένα δικό της Kunlun Glass 2. Η οθόνη του έχει ένα LTPO OLED πάνελ 6,8 ιντσών με ανάλυση 2844x1260 pixels και refresh rate που φτάνει έως και τα 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο και με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την όσο μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε έναν Kirin 9010 που καταφέρνει να κάνει απλή κάθε εντολή που θα του δοθεί για καθημερινή χρήση και 16GB μνήμης RAM. Από πλευράς λειτουργικού έχουμε HarmonyOS/EMUI 14.2 και με μεγάλη ευκολία μπορεί κανείς να του περάσει πλέον Google Services. Στα της φωτογραφίας ο παρεχόμενος retracable φακός δίνει τρομερά πολλές επιλογές στον χρήστη, με τον κύριο αισθητήρα να είναι στα 50MP (Sony IMX989 1 ίντσας) και με την XD Motion Engine να μπορεί να ακινητοποιήσει τα πάντα και να δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Έχουμε ακόμη έναν φακό στα 40MP και έναν τηλεφακό στα 50MP.

Όπως αναφέρει το gazzetta, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και σίγουρα η Huawei έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της την εποχή της Leica και να δείξει και πάλι πως ειδικά στα της φωτογραφίας τα πηγαίνει περίφημα και μόνη της. Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 5200mAh και ο παρεχόμενος φορτιστής των 100W μπορεί να τη γεμίσει από το 0% σε περίπου 45 λεπτά. Ενδεικτικά, σε ένα πεντάλεπτο μπορεί να φτάσει από το 0% στο 30%. Συνολικά, το Huawei Pura 70 Ultra είναι ένα πληρέστατο smartphone, με φωτογραφικές επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλοί ανταγωνιστές και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο του καναλιού in2mobile: