Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 10:10

Ο κωφός οδηγός Uber που έχει «σκλαβώσει» το ίντερνετ (φωτο)

Γράφτηκε από την

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα για τον Jeremy. Κάλεσε «Uber» για να πάει στη δουλειά του, επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μέχρι που το μάτι του έπεσε σε ένα σημείωμα που είχε αφήσει ο οδηγός.

Το όνομά του ήταν Onur και καλωσόριζε τους πελάτες με έναν μοναδικό τρόπο, εξηγώντας παράλληλα πως ήταν κωφός…

«Αν θέλετε να μου πείτε κάτι, στείλτε μου παρακαλώ μήνυμα ή όταν σταματήσουμε μπορείτε να γράψετε στο σημειωματάριο και να μου το δείξετε» ανέφερε στο σημείωμά του και στη συνέχεια συμβούλευε: «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο AUX για να παίξετε τη δική σας μουσική», προσθέτοντας, «αν έχεις κάτι με δυνατό μπάσο, θα το απολαύσω κι εγώ».

Στον ίδιο φιλικό τόνο, ο Ονούρ κατέληξε: «Ευχαριστώ για την ανοχή σας μαζί μου και να έχετε μια υπέροχη μέρα».

Η εξήγηση για το μπάσο

Αν σας παραξενεύει ή δεν το γνωρίζετε, να αναφέρουμε πως υπάρχουν διάφορα επίπεδα κώφωσης. Το να είσαι κωφός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να ακούσει μουσική.

Σύμφωνα με το Blog Assistive Technology, ο «βόμβος που παράγεται με το χτύπημα μιας χορδής μπάσου ή το «μπουμ» των ντραμς μπορεί να γίνει αισθητός πολύ εύκολα από κωφούς, επιτρέποντάς τους να αισθανθούν τη μουσική μέσω ενός «συνδυασμού δονήσεων και στίχων». Εξ ου και η προτίμηση του Onur για ένα δυνατό μπάσο.

Το tweet του Τζέρεμι και η γνωστοποίηση της ιστορίας του Onur μέσω αυτού, έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 50.000 likes, όπως αναφέρει το gazzetta.

«Γέμισε την καρδιά μου με απόλυτη χαρά»

Ένας χρήστης έγραψες από κάτω πως ο Onur «γέμισε την καρδιά μου με απόλυτη χαρά», ενώ ένας άλλος έγραψε: “Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας” μου ραγίζει λίγο την καρδιά»! Ο Τζέρεμι, ο πελάτης που συναναστράφηκε τον Onur τον περιέγραψε απλώς ως «έναν θρύλο»: «Ο Ονούρ ήταν πολύ γλυκός, χαμογελαστός και με βοήθησε να φορτώσω και να ξεφορτώσω τις βαλίτσες μου. Τον ευχαρίστησα όσο μπορούσα και μου φάνηκε πολύ θετική ψυχή».

«Ένας από τους πολλούς κωφούς/βαρήκοους οδηγούς»

Ένας εκπρόσωπος της Uber είπε για τον Onur: «Οδηγεί με την Uber εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πάντα υπέροχο να ακούς για την εξαιρετική σχέση που έχει με τους πελάτες του.

Είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που είναι κωφοί ή βαρήκοοι χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε ευέλικτες ευκαιρίες εργασίας για οδηγούς με αναπηρίες».