Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 09:20

Τρίτο κρούσμα Εμπολα στο Κονγκό - Θύμα του ιού ένα κοριτσάκι ενός έτους

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι Αρχές στο Κονγκό καθώς μέσα σε 24 ώρες βρέθηκε και τρίτο κρούσμα του ιού Εμπολα, στην περιοχή Γκόμα.

Πριν μία ημέρα βρέθηκε ασθενής «χτυπημένος» από τον ιό και τέθηκε σε καραντίνα, με τους γιατρούς να τσεκάρουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το κέντρο Θεραπείας του Εμπολα στη Γκόμα, βρέθηκε και τρίτο πρόσωπο που έχει τον ιό, μετά από εξετάσεις που του έγιναν. Το πρόσωπο αυτό είναι ένα κοριτσάκι ενός έτους, που κόλλησε τον ιό από τον πατέρα της, ο οποίος απεβίωσε.

«Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ένα κοριτσάκι, ηλικίας ενός έτους, του οποίου ο πατέρας δέκα παιδιών που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα απεβίωσε σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) στο Κέντρο Θεραπείας του Εμπολα στην Κιζίμπα. Το κοριτσάκι παρουσιάζει ήδη συμπτώματα της ασθένειας», δήλωσε στέλεχος της ομάδας αντιμετώπισης του Εμπολα, στο Γαλλικό πρακτορείο.

Η πόλη είναι σε συναγερμό καθώς κατοικούν εκεί δύο εκατομμύρια άνθρωποι, αφού πρόκειται για σημαντικό σημείο, καθώς συνδέει τη χώρα με την Ρουάντα. Αυτό μεγαλώνει την ανησυχία για εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, καθώς χιλιάδες κόσμου περνούν από τα σύνορα.

«Ενημερώθηκα για άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα στο Κέντρο Θεραπείας του Έμπολα στην Γκόμα στο επαρχιακό νοσοκομείο της Γκόμας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Αρούνα Αμπέντι, συντονιστής των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας στη περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ