Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 08:30

Μεξικό: Επίθεση σε νοσοκομείο λόγω… εσκεμμένης διασποράς του κορονοϊού

Ταραχές ξέσπασαν στην πολιτεία Τσιάπας στο νοτιοανατολικό Μεξικό, με κατοίκους να προχωρούν σε βανδαλισμούς σε νοσοκομείο, βάζοντας φωτιά σε ένα ασθενοφόρο και δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Η επίθεση αυτή ήρθε έπειτα από όργιο φημών στην περιοχή περί εσκεμμένης διασποράς του κορονοϊού μέσω των ψεκασμών που γίνονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του δάγκειου πυρετού.

Το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 50 άνθρωποι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας. Έκαναν έφοδο εξάλλου στα σπίτια δύο αξιωματούχων του δήμου και σε τοπικό νοσοκομείο, όπου έσπασαν παράθυρα κι έβαλαν φωτιά σε ασθενοφόρο, δήλωσε αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που μέλη κοινοτήτων στην πολιτεία Τσιάπας επιδόθηκαν σε τέτοιου είδους ενέργειες εξαιτίας ψευδών φημών. Τη 12η Ιουνίου, κάτοικοι του δήμου Βίγια λας Ρόσας είχαν κάνει γυαλιά-καρφιά το γραφείο του δημάρχου κι ένα κέντρο υγείας.

Σε άλλες πόλεις στην Τσιάπας, όπως στη Σιμοχοβέλ, στην Τοτολάπα και στην Αριάγα, κάτοικοι εμπόδισαν τη διέλευση προσωπικού των υπηρεσιών υγείας που πήγαινε να ενημερώσει τον πληθυσμό για τις μεθόδους πρόληψης της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Στο Μεξικό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται επίσημα 26.381 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 212.802 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

ΑΠΕ-ΜΠΕ