Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 22:30

Μαύρη ημέρα για τη Βρετανία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς!

Γράφτηκε από την
Μαύρη ημέρα για τη Βρετανία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς!

Στους 100.162 συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία. Είναι περισσότεροι από τον απολογισμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον Β' ΠΠ. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση", λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία έγινε σήμερα, Τρίτη (26/01), η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έσπασε το φράγμα των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε το νέο στέλεχος, που εντοπίστηκε σε βρετανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι, σε 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162.

Η οδύνη για τον απολογισμό των νεκρών είναι δύσκολο να υπολογιστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στον θλιβερό αριθμό των 100.000 και πλέον νεκρών.
«Είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς την οδύνη που εσωκλείεται σε τόσο δυσάρεστα στατιστικά στοιχεία, τα χρόνια ζωής που χάθηκαν, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις στις οποίες δεν θα παραστούν και οι τόσο πολλοί συγγενείς που έχασαν την ευκαιρία ακόμα και να πουν αντίο», είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βάσει των κυβερνητικών στοιχείων, η χώρα κατέγραψε σήμερα 20.089 νέα κρούσματα Covid-19, ξεπερνώντας τις 3,7 εκατομμύρια μολύνσεις.

Οι 100.162 νεκροί είναι περισσότεροι από τον απολογισμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και διπλάσιοι από τον αριθμό όσων σκοτώθηκαν στη γερμανική εκστρατεία βομβαρδισμών το 1940-1941.

«Οι σκέψεις μου είναι με κάθε άνθρωπο που έχει χάσει έναν αγαπημένο. Πίσω από αυτούς τους συνταρακτικούς αριθμούς βρίσκονται φίλοι, οικογένειες και γείτονες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά, όμως, γνωρίζω, επίσης, πόσο δυνατή είναι η αποφασιστικότητα των Βρετανών πολιτών και πόσο πολύ έχουμε ενωθεί για να το ξεπεράσουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Τζόνσον: "Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση"

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνησή του», αφότου ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασε στη χώρα τους 100.000, ο βαρύτερος στην Ευρώπη.

«Λυπάμαι βαθύτατα για κάθε ζωή που χάθηκε και σίγουρα, ως πρωθυπουργός, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση», είπε σήμερα ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πραγματικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους και τον πόνο», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία θα δει περισσότερους θανάτους από νέο κορονοϊό, προτού το πρόγραμμα εμβολιασμών λειτουργήσει, είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας Κρις Ουίτι.

«Δυστυχώς, θα δούμε αρκετούς ακόμη θανάτους τις επόμενες λίγες εβδομάδες προτού αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα των εμβολίων», τόνισε.

Πηγή: news247.gr 


NEWSLETTER