Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 14:43

Σομαλία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου

Σομαλία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου

AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν σήμερα Τετάρτη τη ζωή τους από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

«Παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο αυτοκινητοπομπή, στην οποία υπήρχαν αυτοκίνητα με αλεξίσφαιρα τζάμια, η οποία πέρασε από την οδό Αβιζιόν, δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν στην αυτοκινητοπομπή. Περισυλλέξαμε 8 νεκρούς στο σημείο», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε στο Reuters ότι είδε εννέα πτώματα.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών ασφάλειας Μοχάμεντ Άμπντι είχε δηλώσει στο AFP, στηριζόμενος στις πρώτες πληροφορίες που υπήρχαν για την έκρηξη, ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε έξι και ότι υπήρχαν αρκετοί τραυματίες. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί και ότι επρόκειτο για «τεράστια έκρηξη» από την οποία «καταστράφηκε όλη η ζώνη».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι είχαν στόχο «ξένους αξιωματούχους».