Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 18:23

Ιταλία: Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στα στούντιο του ομίλου Μέντιασετ, έξω από το Μιλάνο.

Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών.

Η κηδεία του Καβαλιέρε θα τελεστεί κανονικά την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

"Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε "δούλεψε για την ειρήνη", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

 

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη χώρα από σήμερα έως την Τετάρτη, ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, από σήμερα έως και μεθαύριο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και στις πρεσβείες της στο εξωτερικό. Την Τετάρτη, όταν θα τελεστεί η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την Ιταλία θα είναι ημέρα εθνικού πένθους.

Στο μεταξύ, έξω από την βίλα του Άρκορε, όπου μεταφέρθηκε η σορός του εκλιπόντα Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά πρόσβαση στην έπαυλη έχουν μόνον οι στενοί συγγενείς του "Καβαλιέρε" και μετρημένοι οικογενειακοί φίλοι.

ΑΠΕ