Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 19:11

Βρετανία: Απαγόρευση σκύλων ράτσας XL Bully

Τα σκυλιά ράτσας XL Bully θα απαγορευτούν στη Βρετανία μετά από σειρά επιθέσεων σε ανθρώπους τις τελευταίες μέρες, εκ των οποίων μία θανατηφόρα.

Ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα αμερικανικά XL Bully σκυλιά μέχρι το τέλος του έτους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέθεσε σε ειδικούς να καθορίσουν τη ράτσα των σκύλων πίσω από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων με σκοπό αυτές οι ράτσες να τεθούν εκτός νόμου σύμφωνα με τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων.

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε αφότου η Υπηρεσία Ασθενοφόρων στα Δυτικά Μίντλαντς στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ένας άνδρας πέθανε μετά από επίθεση σκύλου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης για να αναφέρουν ότι ένας άνδρας υπέκυψε από θανατηφόρα τραύματα που δέχτηκε από δύο σκυλιά.

Η συγκεκριμένη ράτσα XL Bully είναι υπεύθυνη για το 50% των επιθέσεων σε ανθρώπους και σκυλιά στη χώρα.

Επιπλέον, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει , επίσης σήμερα, ένα 10χρονο αγόρι να δέχεται επίθεση από ένα σκύλο, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι του. Πέρασαν δύο λεπτά πριν ο σκύλος τελικά αφήσει τον 10χρονο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου περιμένει εγχείρηση για τα τραύματα στα πόδια και τα χέρια του.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις παράνομες ράτσες σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο: το Pit Bull terrier, το Japanese Tosa, το Dogo Argentino και το Fila Brasileiro. Με τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης στην απαγορευτική λίστα θα μπει και η αμερικανική ράτσα XL Bully .

Ο νόμος απαγορεύει την ιδιοκτησία, την αναπαραγωγή, την πώληση και την ανταλλαγή καθώς και τη διαφήμιση για πώληση Αυτά τα σκυλιά θεωρούνται επικίνδυνα επειδή είχαν αρχικά εκτραφεί για την ικανότητα τους να μάχονται.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι είναι λανθασμένη η προσέγγιση απαγόρευσης ράτσας σκύλων και ζητούν να μπουν αυστηρά μέτρα και κανόνες στους ιδιοκτήτες για την εκπαίδευση των σκύλων τους.

Πηγή: ertnews.gr