Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 10:57

Κορυφαίος συνεργάτης του Πούτιν συναντήθηκε στην Κούβα με τον Ραούλ Κάστρο

 

Ο γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ο Νικολάι Πατρουσέφ, κορυφαίος συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα στο πλαίσιο της ρωσοκουβανικής συνεργασίας στο πεδίο της ασφάλειας», σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του κ. Πατρουσέφ που επικαλέστηκε το πρακτορείο.

«Ο Νικολάι Πατρουσέφ διαβεβαίωσε τον Ραούλ Κάστρο πως η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στο πνεύμα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δυο χωρών», κατά την ίδια πηγή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά τη λεγόμενη κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962, κάτι για το οποίο καταγράφεται σπάνια συμφωνία αμερικανών και ρώσων διπλωματών και αναλυτών.

Μετά τις ομοβροντίες κυρώσεων που οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ χαρακτηρίζουν τις σκληρότερες που έχουν επιβληθεί ποτέ σε μεγάλη οικονομία, η Μόσχα στράφηκε στην τόνωση των σχέσεών της, ιδίως στο πεδίο της οικονομίας, με χώρες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν έχει ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθεί την Κούβα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ