Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 14:46

"Μοιάζουμε;" ρωτούν άτομα με σύνδρομο Down που φωτογραφίζονται με την οικογένειά τους

Γράφτηκε από την
"Μοιάζουμε;" ρωτούν άτομα με σύνδρομο Down που φωτογραφίζονται με την οικογένειά τους

"Μοιάζουμε;" θα ρωτούν τους επισκέπτες έκθεσης φωτογραφίας, μέσα από τα πορτρέτα τους, άτομα με Σύνδρομο Down που φωτογραφήθηκαν μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, για να δείξουν τις φυσιογνωμικές ομοιότητές τους.

«Θέλουμε να φανούν τα κληρονομικά χαρακτηριστικά που έχουν από τους γονείς τους τα άτομα με Down γιατί δεν έχουν μόνο τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας Σταύρος Τσιφλίκης.

Τα 25 πορτρέτα θα αποτελούν μέρος της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "Μπορώ", που εγκαινιάζεται στις 19 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 21η Μαρτίου- Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down.

«Αν και αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα, καταφέραμε φέτος, με την χορηγία του ΠΑΟΚ, να διοργανώσουμε μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο, με τουρνουά μπόουλινγκ στην Πυλαία. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down, θα βρεθούμε στον Λευκό Πύργο για να τον "αγκαλιάσουμε" συμβολικά, ζητώντας να "αγκαλιάσει" και εμάς η πόλη» σημειώνει ο κ. Τσιφλίκης προσθέτοντας ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, «ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down και κορυφαίος γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης», θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση.

Παράλληλα και με στόχο κυρίως την εξωστρέφεια, όπως προσθέτει ο κ.Τσιφλίκης, θα πραγματοποιηθούν επίδειξη μόδας με τη συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου και μοντέλων της πόλης, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κλείσει με νέους με σύνδρομο Down να σερβίρουν... καφέ σε κεντρικό κατάστημα ("Menta"-Κομνηνών 20), προκειμένου να καταδείξουν την ικανότητά τους για εργασία.

Τις φωτογραφίες πορτρέτων, παραχώρησε ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER