Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 17:24

Διευκρινίσεις για τη στελέχωση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας είναι πλήρως στελεχωμένος για όλο το Μάιο, τονίζει η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Αγγελική Ζέρβα. Μ' αυτό τον τρόπο η κ. Ζέρβα απαντά στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου σχετικά με τις μετακινήσεις χειρουργών ιατρών στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, ότι αφήνουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ουσιαστικά χωρίς χειρουργικό τομέα.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η κ. Ζέρβα τονίζει χαρακτηριστικά: «Ως διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (ΝΜ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), διαβάζοντας το άρθρο σε τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας με τίτλο «Καβγάς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον διευθυντή της Χειρουργικής» στη δήλωση του κ. Γιαννάκου «…αφήνουν το νοσοκομείο ουσιαστικά χωρίς χειρουργικό τομέα…», έχω την υποχρέωση να απαντήσω τα κάτωθι: 

Ο χειρουργικός τομέας είναι στελεχωμένος πλήρως καθ’ όλο το μήνα Μάιο σύμφωνα με το πρόγραμμα των εφημεριών, το οποίο έχει την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου. Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες εφημέρευε: α) ιατρός χειρουργός επιμελητής Β' και β) ιατρός ουρολόγος διευθυντής. 

Λόγω της αναρρωτικής άδειας της αναισθησιολόγου η οποία και νοσηλεύετο  στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τα προγραμματισμένα χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν κανονικά από αναισθησιολόγο, η οποία μετακινήθηκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οταν λάβαμε γνώση του προβλήματος, καταρτίστηκε άμεσα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και των συναδέλφων αναισθησιολόγων, ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα χειρουργεία και να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς έως ότου επανέλθει στην εργασία της η συνάδελφος».

Κ.Μπ.