Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 11:02

Self test - Θεσσαλονίκη: Σταματά σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Self test - Θεσσαλονίκη: Σταματά σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία (βίντεο)

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως υπήρχε σχέδιο πίσω από την αρχική μη σωστά διοργανωμένη διάθεση των self tests για να φύγουν από τα φαρμακεία.

Σταματά από σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη εξαιτίας δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη, περί διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από άλλα κανάλια.

Σημειώνεται πως η δωρεάν διανομή των self test μέσω των φαρμακείων σε όλη τη χώρα θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. Ωστόσο ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως κινείται σε διαφορετική γραμμή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν πως η απόφασή τους δεν έχει οικονομικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου, Σπύρο Νικολαΐδη, οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη μάζεψαν όλα τα self test και τα έστειλαν πίσω στις φαρμακαποθήκες. «Εκτάκτως ο ΦΣΘ αποφάσισε μετά από έκτακτη σύσκεψη να σταματήσουν όλα τα φαρμακεία του φαρμακευτικού συλλόγου την δωρεάν διάθεση self test», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης μιλώντας στο Mega.

«Αυτό συνέβη διότι φαίνεται ότι υπήρχε ένα σχέδιο πίσω από την αρχική μη σωστά διοργανωμένη διάθεση των self tests. Φάνηκε ότι υπάρχει ένα σχέδιο να φύγουν από τα φαρμακεία», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «τα self-tests είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν, δεν είναι απλό εμπορικό, έχει συγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης και διάθεσης».

Γεωργιάδης: Να διατίθενται τα self test από σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μεταξύ άλλων σημείωσε πως τα self test θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Όπως δήλωσε το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται από τα super market.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER