Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 09:04

Νοσοκομεία: Συνεχίζουν να εργάζονται περίπου 250 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Γράφτηκε από την
Νοσοκομεία: Συνεχίζουν να εργάζονται περίπου 250 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κατά τον Μιχάλη Γιαννάκο, αιτία είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσαν οι υγειονομικοί για να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικό εμβολιασμό για διάφορους λόγους.

Περίπου 250 γιατροί, νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό εξακολουθούν να εργάζονται ανεμβολίαστοι σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι πέρασαν τρεις εβδομάδες από την ημέρα που οι επίσης ανεμβολίαστοι συνάδελφοί τους τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Κατά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, αιτία είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσαν οι υγειονομικοί για να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικό εμβολιασμό για διάφορους λόγους.

Έτσι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμβολίαστων υγειονομικών είδε το αίτημά της για εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό να απορρίπτεται και να πηγαίνει στα σπίτια της στο πλαίσιο του μέτρου της αναστολής εργασίας, κάποιοι συνάδελφοί τους, χωρίς να είναι δική τους η υπαιτιότητα, περιμένουν ακόμα απάντηση στο δικό τους αίτημα από την αρμόδια επιτροπή και μέχρι τότε συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Αυτό, όμως, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών που εισέρχονται ή νοσηλεύονται για διάφορους λόγους στα νοσοκομεία.

«Αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, δημιουργεί συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των εργαζόμενων υγειονομικών. Κάποιοι ανεμβολίαστοι ήδη σταμάτησαν να δουλεύουν και βέβαια δεν παίρνουν μισθό και άλλοι, επίσης ανεμβολίαστοι, συνεχίζουν να εργάζονται. Αυτή η άνιση μεταχείριση είναι ευθύνη της επιτροπής, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει την εξέταση των αιτημάτων εξαίρεσης από τον εμβολιασμό μέχρι τις 31 Αυγούστου. Στις 7 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις που εκκρεμούσαν, με βάση τα όσα είπε η κ. Γκάγκα, ήταν επισήμως 500. Δύο εβδομάδες, μετά με το ρυθμό που εξετάζονται οι αιτήσεις, εκτιμώ ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που συνεχίζουν να εργάζονται, πρέπει να είναι γύρω στους 250 σε ολόκληρη την Ελλάδα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ακόμα ο ίδιος, αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνθήκες άνισης μεταχείρισης, είναι να γυρίσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα καθήκοντά τους και να δοθεί νέα προθεσμία στην εξέταση των αιτημάτων εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Περισσότερα στο ethnos.gr


NEWSLETTER