Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 20:40

ΠΟΥ: «Η Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, πρόωρη η άρση των μέτρων» (βίντεο)

ΠΟΥ: «Η Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, πρόωρη η άρση των μέτρων» (βίντεο)

Ανάμεσα στις χώρες που κατάργησαν πολύ «βάναυσα» τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορoνοϊού ώστε τώρα να εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων, κατέταξε την Ελλάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε σημείωσε «οι χώρες στις οποίες βλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως τόνισε ταυτόχρονα, ο κύριος λόγος πίσω από την αύξηση είναι πιθανότατα η παραλλαγή BA2, η οποία είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο επικίνδυνη από άλλες παραλλαγές. Αλλά «οι χώρες αυτές, ήραν βάναυσα τους περιορισμούς στη διασπορά, από πάρα πολλούς σε πολύ λίγους», είπε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση σε 18 από τις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΠΟΥ, δηλώνοντας ωστόσο «αισιόδοξος αλλά σε εγρήγορση».

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid στην Ευρώπη μειώθηκε απότομα μετά από μια κορύφωση στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά από τις αρχές Μαρτίου αυξάνεται και πάλι.

Την τελευταία εβδομάδα, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 12.496 θάνατοι στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε σχεδόν 194,4 εκατομμύρια και τον αριθμό των θανάτων σε πάνω από 1,92 εκατομμύρια.

Πηγή: tvxs.gr