Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 09:58

Εξαδάκτυλος: Πιθανό να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εξαδάκτυλος: Πιθανό να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας (βίντεο)


«Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού άφησε το πρωί της Τρίτης (5/7) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι η μάσκα καταργείται. Υπάρχει μία παρεξήγηση. Το πρόστιμο καταργήθηκε. Μετά από 2,5 χρόνια θέλαμε να πιστεύουμε ότι μία επιστημονική συμβουλή μπορεί να ακολουθείται από τους ανθρώπους για το όφελός τους χωρίς να πρέπει να υπάρχει επιβολή προστίμου» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Αυτό επιχειρήθηκε τη στιγμή που είχαμε την καλύτερη εικόνα της πανδημίας. Με διαφορά ενός μήνα διαπιστώνουμε ότι η μάσκα δεν χρησιμοποιείται όπως θα έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αυτή τη διαφορά» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και εξήγησε πως δεν μπορεί να καταλάβει τους ανθρώπους που μπαίνουν σε ένα γεμάτο για παράδειγμα αεροπλάνο και δεν φορούν μάσκα.


«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο»
Απαντώντας στο εάν υπάρχει περίπτωση να έρθει ξανά η υποχρεωτικότητα της μάσκας ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε «ναι».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δεν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», πρόσθεσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για το νέο κύμα κορονοϊού, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.


NEWSLETTER