Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 19:23

Eurostat: Σχεδόν τριπλάσιοι οι επιπλέον θάνατοι στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ τον Μάιο

Γράφτηκε από την

Στο "βαθύ κόκκινο" η χώρα μας τον Μάιο στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ μειώθηκε στο 6,6% τον Μάιο από 10,7% τον Απρίλιο, ωστόσο στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει τραγική, καθώς η χώρα μας είναι σταθερά στο "βαθύ κόκκινο".

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα τον Μάιο στη χώρα μας ήταν 17,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Παρασκευή (15/07), πίσω μόνο από την Πορτογαλία που είχε 19%. Πρόκειται για ποσοστά υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο (10,7%) η ΕΕ είχε το υψηλότερο ποσοστό του 2022 στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Η προηγούμενη κορύφωση καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021 (+26%).

Εκτός από την Πορτογαλία και την Ελλάδα, μεγάλο ποσοστό κατέγραψε τον Μάιο και η Ιρλανδία με 13%. Στον αντίποδα, πέντε κράτη μέλη κατέγραψαν τιμές χαμηλότερες από τον εθνικό μηνιαίο μέσο όρο για την περίοδο 2016-2019: Βουλγαρία και Λιθουανία (αμφότερες -2%), Σλοβακία, Ουγγαρία και Κροατία (όλες -1%).

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία δεν καταγράφουν μόνο τους επίσημους θανάτους από την πανδημία αλλά και όλες τις άλλες αιτίες θανάτου που προϋπήρχαν και λόγω του κορονοϊού οδήγησαν σε απώλεια ζωής.

Πηγή: news247.gr