Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 15:47

Επίσκεψη Τσουβάλα στη Μεσσηνία: Από τα μέσα Γενάρη η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Τσουβάλα στη Μεσσηνία: Από τα μέσα Γενάρη η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας (βίντεο)

Γύρω στις 10 με 15  Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, σήμερα, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, με αφορμή την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, η οποία έχει στόχο να έρθει πιο κοντά στους αστυνομικούς η ηγεσία του Σώματος και ακολούθως πιο κοντά η Αστυνομία στους πολίτες.  

Ο κ. Τσουβάλας ανέφερε πως ο ίδιος εκτιμά πως η Αστυνομία «σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό για το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη με σεβασμό στα δικαιώματά του και στην αξιοπρέπειά του. Φεύγουμε από μικρά σχήματα, υποστελεχωμένα σε προσωπικό και σε λίγο εξοπλισμό και πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα, βιώσιμα, λειτουργικά. Πιστεύω πως ο κόσμος θα το καταλάβει και θα αναγνωρίσει την προσπάθεια της Αστυνομίας, που είναι να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον Ελληνα πολίτη». Η εκτίμησή του είναι πως η υλοποίησή του σχεδιασμού θα ξεκινήσει στις 10 με 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις εξοπλισμού και μέσων. Όπως είπε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, των ευρωπαϊκών ταμείων εσωτερικής ασφάλειας και του ΟΔΔΥ.

Ο κ. Τσουβάλας, πριν την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τις συναντήσεις του με τους αξιωματικούς, το προσωπικό και τους συνδικαλιστές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο Σταύρο Τουφεξή επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στην Λακωνία και αύριο θα βρεθεί κατά σειρά σε Αργολίδα και Κορινθία.

Η επίσκεψη ξεκίνησε χθες από την Αρκαδία, όπου συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, ταξίαρχο Δημήτριο Τριγώνη, επισκέφθηκε αρχικά τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, όπου του δόθηκε επιπλέον  η ευκαιρία να συναντήσει τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Ακολούθησε επίσκεψη του Αρχηγού στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, όπου πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς και το προσωπικό των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.

Ολοκληρώνοντας τις χθεσινές του συναντήσεις, ο κ. Τσουβάλας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), της Ένωσης Αξιωματικών Περιφερείας Πελοποννήσου, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων και συναντήσεων, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εκτενώς σε θέματα αστυνομικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες των περιοχών αυτών καθώς και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε περιοχές της Αρκαδίας.

Κ.Δ. 


NEWSLETTER