Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 08:48

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Καλαμάτα: Οικόπεδο για Αστυνομικό Μέγαρο υποσχέθηκε ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Γύρω στις 10 με 15  Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, το πρωί του Σαββάτου, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, με αφορμή την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, η οποία έχει στόχο να έρθει πιο κοντά στους αστυνομικούς η ηγεσία του Σώματος και ακολούθως πιο κοντά η Αστυνομία στους πολίτες. Εκτίμησε μάλιστα πως μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα αποδοχής της Αστυνομίας από τους πολίτες. 

Στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Ελληνική Αστυνομία και δεσμεύτηκε ο δήμος να βοηθήσει στην κατεύθυνση να αποκτήσει η Αστυνομία το δικό της Μέγαρο, όσον αφορά στην εξεύρεση χώρου.

Ο κ. Τσουβάλας σημείωσε για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, πως ο ίδιος εκτιμά ότι η Αστυνομία «σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη με σεβασμό στα δικαιώματά του και στην αξιοπρέπειά του. Φεύγουμε από μικρά σχήματα, υποστελεχωμένα σε προσωπικό και σε λίγο εξοπλισμό και πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα, βιώσιμα, λειτουργικά. Πιστεύω πως ο κόσμος θα το καταλάβει και θα αναγνωρίσει την προσπάθεια της Αστυνομίας, που είναι να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον Ελληνα πολίτη». Η εκτίμησή του είναι πως η υλοποίηση του σχεδιασμού θα ξεκινήσει στις 10 με 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις εξοπλισμού και μέσων. Οπως είπε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, των ευρωπαϊκών ταμείων εσωτερικής ασφάλειας και του ΟΔΔΥ. Ειδικότερα ανέφερε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τις πραγματικά μεγάλες δυσκολίες στη διαχείριση του εξοπλισμού. Δεν κρύβουμε μια τέτοια μεγάλη αλήθεια και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες μέσω ένταξης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ ή σε άλλα ευρωπαϊκά ταμεία εσωτερικής ασφάλειας, να πάρουμε μηχανοκίνητο εξοπλισμό μέσω της διαδικασίας του πρώην ΟΔΔΥ, αυτοκινήτων που έχουν κατασχεθεί».

Ο κ. Τσουβάλας, πριν την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τις συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, της Ενωσης Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Περιφέρειας Πελοποννήσου, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ενωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο Σταύρο Τουφεξή, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε τη στήριξη του δήμου προς την Αστυνομία και εξέφρασε τη θέληση του δήμου να συμβάλει στην κατεύθυνση εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία Μεγάρου της Αστυνομίας στην πόλη. Μίλησε για τις καλές σχέσεις του δήμου με το Σώμα, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας με περισσότερο προσωπικό, καλύτερους μισθούς και απόκτηση εξοπλισμού.

Από τη μεριά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε πως για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια η ηγεσία του Σώματος να έρθει τόσο κοντά με το κατά τόπους προσωπικό και με στόχο στη συνέχεια να βρεθεί η τοπική Αστυνομία ακόμα πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Μίλησε για σημαντική αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας μέσα στο διάστημα των τελευταίων μηνών. Στάθηκε στη μάχη που δίνεται για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, κυρίως στην κατεύθυνση να μην εισαχθούν σημαντικές ποσότητες στη χώρα μας από τα σύνορα κι ευχαρίστησε το αστυνομικό προσωπικό για τη σημαντική προσφορά κι αποτελεσματικότητά του, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε ένα πιο ανθρωποκεντρικό επίπεδο και μια πιο εξωστρεφή δράση των τοπικών υπηρεσιών στις κοινωνίες».