Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 09:54

Δυο θανατηφόρα με 3 νεκρούς τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Δυο θανατηφόρα με 3 νεκρούς τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο

 

Δύο θανατηφόρα με συνολικά 3 νεκρούς σημειώθηκαν τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2017 είχαν σημειωθεί επίσης 2 θανατηφόρα τροχαία με 2 τότε νεκρούς.

Συνολικά στους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα 33 τροχαία ατυχήματα με νεκρούς ή τραυματίες, έναντι 22 τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Από αυτά υπήρξαν 41 τραυματίες έναντι 24 τον πρώτο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κυριότερες αιτίες των παραπάνω ατυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι παραβιάσεις της σήμανσης, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας πεζών και η υπερβολική ταχύτητα.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν 12.302 αλκοτέστ από 477 συνεργεία, τα οποία διαπίστωσαν συνολικά 154 παραβάσεις.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν ακόμα 2.271 παραβάσεις, οι οποίες επιμερίζονται ως εξής: 1.649 για υπερβολική ταχύτητα, 183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 173 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 48 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 60 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 29 για παραβίαση σηματοδότη, 87 για ΚΤΕΟ, 15 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 9 για αντικανονικούς ελιγμούς, 14 για αντικανονικό προσπέρασμα.


NEWSLETTER